URGENT

L’Orquestra Basarab omplirà de música moldava el Teatre de Palafolls

Compartiu aquesta història

És la proposta musical del teatre de la nostra vila per aquest vespre.

L’Orquestra Basarab és una formació amb seu a Barcelona i que ofereix música d’autor composta pel fundador de l’orquestra. Unes composicions que beuen del folklore que es genera al territori anomenat Basaràbia. Aquest territori, situat a l’est d’Europa, entre Romania i Ucraïna, és l’actual República de Moldàvia. Es tracta d’una zona on, des d’antic, han conviscut moltes ètnies diferents, i com a resultat s’ha mesclat la cultura autòctona amb les cultures sobrevingudes, com la grega, jueva, rusa, o polonesa. De fet els propis components de l’orquestra ja demostren aquesta confluència cultural ja que tots ells són de diferents parts  del món i de llarga trajectòria. En Federico Francesc, programador musical del teatre, ho explica a RP.

Aquest projecte comprèn tots els estils de música folklòrica de la regió (klezmer, gipsy, balcànic ) i el seu objectiu és difondre’ls i fer-ne conèixer tots els matisos.

Es tracta d’una orquestra amb almenys 10 anys d’experència amb cançons pròpies inspirades en aquest territori moldau.

L’Orquestra Basarab oferirà el seu primer concert a Palafolls aquest vespre a partir de les 20.30h i com a segona proposta musical de la programació cultural que ofereix el teatre  aquest primer semestre de l’any.

Les entrades, que costen 5€, es poden adquirir al MiD o avui directament a taquilla abans de l’espectacle.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics