Blanes aprova el POUM sense incloure la legalització dels càmpings

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’aprovació del Pla d’Ordenació Urbanística del municipi era l’únic punt a l’ordre del dia del ple convocat a les 4 d’aquesta tarda, i que s’ha allargat poc més de dues hores.

El pla ha tirat endavant amb els vots a favor de 15 regidors del ple, mentre que la CUP hi ha votat en contra i Ciutadans s’ha abstingut.

L’aprovació del POUM s’ha fet amb caràcter provisional, pendent que es faci amb caràcter definitiu després que l’aprovació inicial es va fer el 29 de juny de l’any 2017.

Des d’aquesta data s’han anat incorporant informes i resolucions necessàries perquè continuessin els tràmits adequats per continuar amb la seva tramitació.

De fet el nou planejament de Blanes s’està treballant des del 2010. Llavors, però va ser recorregut davant el TSJC, que cinc anys més tard el va declarar la nul per la insuficiència del seu estudi d’inundabilitat.

El tribunal, amés va tombar els recursos de la Generalitat i l’Ajuntament.

El pla que s’ha aprovat avui és pràcticament el mateix que el del 2010, però adaptat a la nova legislació i amb algunes modificacions, com per exemple l’increment de la superfície destinada a nous parcs i jardins.

En canvi es redueix l’espai de càmpings, ja que no s’incorporen les dues ampliacions sense llicència dels càmpings Bella Terra i el Blanc d’Eivissa. Això implica que si abans es preveien 52 hectàrees i 10 mil places; el nou pla parla de 32 hectàrees i poc més de 7 mil places.

Tot i que la sessió del ple d’avui era extraordinària, la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes ha comptat també amb la presència de treballadors i treballadores dels dos càmpings amb ampliacions il·legals, com són el Blanc d’Eivissa i Bella Terra.

El planejament urbanístic és el document marc que estableix les regles del joc urbanístic de cada municipi, determinant les zones de possible creixement, les zones verdes o els espais destinats a equipaments.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics