La participació a les 18h és de poc més de 51%, 6 punts més que fa 4 anys

La darrera actualització de participació, feta pública a les 6 de la tarda, situa la participació a Palafolls en un 51,22% del cens. Són 6,22 punts més que les eleccions del 2015.

Segons les dades de participació de les 2 del migdia, a Palafolls havien votat un 34,23% de les persones censades, 3 punts més que la mateixa dada del migdia de les eleccions d’ara fa 4 anys, quan havien votat poc més d’un 31% del cens.

A nivell català, les xifres també indiquen una pujada. A les 6 de la tarda havia votat gairebé un 51% del cens, 6 punts més que en les passades municipals a la mateixa hora.

Puntuals, a les 9 del matí, han obert els 3 col·legis electorals que hi ha a Palafolls, amb les seves respectives 10 meses electorals.

En les eleccions d’aquest 26 de maig és la primera vegada que el nombre de persones amb dret a vot al nostre muncipi supera les 7.000. En concret són 7.021 palafollencs i palafollenques els poden votar aquest diumenge per decidir el nou Ajuntament, així com també a les eleccions europees, uns comicis també convocats per avui. La xifra, doncs, suposa entorn a les 300 persones més amb dret a vot que en les eleccions de fa 4 anys.

En aquesta nova convocatòria es mantenen els mateixos centres de votació dels darrers comicis. La majoria de palafollencs han de votar a les Ferreries, on hi ha 7 meses electorals.

Aquest cop, però, es torna a variar la disposició de les meses. Es mantenen 3 taules al menjador del centre, mentre que unes altres meses s’han instal·lat en aules just al costat del menjador.

D’aquesta manera, avui, no es fa servir el gimnàs de l’escola com a centre de votacions, com sí que s’havia fet en altres comicis.

Per orientar als votants, l’Ajuntament de Palafolls hi ha disposat treballadors municipals, que aniran donant informació.

Sant Lluís té dues meses electorals, a l’antiga fàbrica del Forroll, i Sant Genís manté la seva tradicional única mesa electoral, a les antigues escoles, en la qual poden votar gairebé un miler de palafollencs.

Al 2015, en les últimes municipals, van votar el 57.2% dels censats, molt llunt de la participació de les últimes generals que va fregar el 78%. La majoria d’alcaldables han de votar a Les Ferreries. N’hi ha dos, però, que no. És el cas d’Óscar Bermán, que ho fa a Sant Genís, i Santiago Díaz, que vota a Malgrat.

Al llarg de la jornada d’avui, RP fa un ampli desplegament per explicar-vos la jornada electoral al nostre municipi. A partir de les 8 del vespre arrencarà un macroprograma electoral per acostar resultats electorals tant europeus, però sobretot municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics