URGENT

El PSC guanya a Malgrat i Pineda, ERC a Blanes i Campolier a Santa Susanna

Compartiu aquesta història
Carme Ponsa (Junts x Malgrat), Joan Mercader (PSC) i Isabel Ortiz,

Els socialistes han perdut l’alcaldia de Palafolls, però han mantingut els altres dos bastions a l’Alt Maresme revalidant les còmodes victòries a Pineda i a Malgrat. Xavier Amor va ampliar la seva victòria fins arribar a la majoria absoluta al consistori pinedenc amb 12 dels 21 regidors. ERC és la segona força  a Pineda amb 7 representants. També tenen 1 representant Pineda en Comú i Junts per Pineda. Queden fora  Ciutadans i PP.

El PSC ha tornat a guanyar a Malgrat incrementant 2 regidors, però sense majoria absoluta. De fet els 4 partits que van prendre l’alcaldia a Mercader fa 2 anys, sumen de nou per tornar a deixar als socialistes amb la mel als llavis.

El PP queda fora del consistori malgratenc després molts anys.

El PSC, però, ja no ha estat la formació més votada a Blanes, on ERC amb Àngel Canosa, ha guanyat les eleccions per sols 19 vots per sobre dels socialistes. Els dos partits tenen ara 5 regidors al consistori, conjuntament amb Blanes En Comú, que també en té 5.

Completen el plenari blanenc els 3 regidors de Junts per Blanes i 3 últims de Ciutadans. Blanes passa de 8 partits al ple a 5.

Joan Carles Garcia ha perdut suports, tot i que continua sent el candidat més votat a Tordera, passant de 7 regidors a 5 el proper mandat. Són els mateixos que ha aconseguit ERC, que n’ha augmentat 1. El PSC manté els 3 representants a Tordera, on entra Ciutadans i la Cup i surt el PP.

Joan Campolier no té rival i torna a arrasar a les eleccions a Santa Susanna. Governarà còmodament amb majoria absoluta. A l’oposició ERC, que puja a 3 regidors, Compromesos per Santa Susanna de Jordi Cussachs entra al consistori i Ciutadans perd 1 dels 2 regidors que tenia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics