URGENT

El nou Programa d’actuació municipal vol ampliar el habitatges de lloguer a Palafolls

Compartiu aquesta història

La Diputació de Barcelona ha lliurat aquests dies a  l’Ajuntament de Palafolls el Programa d’actuació municipal d’habitatge (PAMH), un instrument que dona resposta a les necessitats de planificació tàctica i operativa de la política d’habitatge al nostre municipi en els propers 4 anys.

Aquest document analitza la situació actual del parc d’habitatge a Palafolls per marcar quines són les prioritats de cara al futur i ajudi a marcar les polítiques que haurà de fer el consistori en aquesta materia en els propers anys.

En aquest sentit, el Programa defineix com un repte cabdal l’estructuració d’un servei municipal d’habitatge que permeti apropar l’atenció dels ciutadans en relació als serveis i ajuts existents i, alhora, la millora dels mecanismes de difusió dels programes en execució i de les accions que s’implementaran en el futur.

De tot plegat en parla el regidor d’Habitatge en funcions de l’Ajuntament de Palafolls, Juan Andrés Osorio, que ha participat en els últims mesos en la redacció d’aquest programa.

L’oferta d’habitatge de lloguer a Palafolls és gairebé inexistent, per això  un dels objectius que el programa es marca és l’ampliació del parc d’habitatge assequible a partir de propostes d’actuacions de suport a la rehabilitació i mobilització del parc d’habitatge buit.  El document també contempla la possibilitat de la complicitat i participació de l’Ajuntament  en la promoció d’habitatge assequible.

Osorio lamenta la manca d’Oficina d’Habitatge per mana de voluntat política i assegura que durant els últims 4 anys ha hagut d’assumir funcions de tècnic d’habitatge, i creu que amb aquest document i les seves recomanacions es podran afrontar aquestes qüestions.

A la vegada, el regidor explica que, tot i el canvi de govern a l’Ajuntament, l’eina s’hauria de continuar aplicant.

Un altre dels objectius a abordar per l’Ajuntament, segons el PAMH, són les ocupacions. Així, davant de situacions d’exclusió residencial, es planteja la necessitat d’intervenir per tal de garantir la seguretat i la bona convivència. Per afrontar aquest repte es presenten diverses mesures, entre les quals hi ha la mediació i la intervenció administrativa en situacions d’infrahabitatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics