L’Institut organitza una sortida a la Maternitat d’Elna

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’institut de la Font del Ferro de Palafolls ha organitzat per aquest divendres una sortida a la població d’Elna, a França, per visitar aquesta insittució que va acollir a dones embarassades refugiades de la Guerra Civil Espanyola.

Es tracta del 6è curs que des de les tutories i àrees d’Història i Literatura Castellana s’¡organitza aquesta sortida, que es fa amb la companyia de l’escriptora Assumpta Montellà, autora del llibre “La Maternitat d’Elna”, la seva primera obra, publicada l’any 2005.

La sortida, que s’organitza des del centre de secundària però que és oberta a tota la població, inclou una visita a la Maternitat, a la platja d’Argelers –on s’ubicava un dels camps de concentració de refugiats republicans espanyols-, així com també a la tomba del poeta Antonio Machado, a la població de Cotlliure, on els alumnes de l’Institut recitaran poemes del mateix Machado.

L’escriptora Assumpta Montellà sovint assisteix a l’Institut per oferir xerrades sobre la Maternitat d’Elna, prèviament a la sortida. Aquest cop, tot i que Montellà no ha pogut assistir al centre educatiu, sí que acompanyarà a la comitiva palafollenca a França.

Ho explica Montse Casado, coordinadora pedagògica de l’Institut de la Font del Ferro.

Els interessats en assistir a aquest viatge poden trucar al telèfon de l’Institut de Palafolls, al 93 765 22 23, i reservar plaça. Hi temps fins a les 3 d’aquesta tarda.

La sortida, segons expliquen des del centre, té un preu “ajustat” de 20 euros, ja que està subvencionada per l’AMPA de l’Institut.

Segons Casado, des de l’Institut consideren molt interessant poder fer la sortida acompanyats d’Assumpta Montellà, ja que els alumnes de 1r de Batxillerat comencen enguany el seu treball de recerca i és una manera d’aprendre eines sobre com fer la seva investigació.

La sortida a la Maternitat d’Elna es farà en autocar, sortint a les 7 del matí des del Palauet en direcció a França, amb un retorn previst entorn a les 6 de la tarda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics