URGENT

Es manté la xifra de sol·licituds d’ajuts de menjador escolar pel curs 2019-2020

Compartiu aquesta història

A finals del passat mes de maig es va obrir el període per sol·licitar, a Palafolls, els ajuts pel menjador escolar de cara al proper curs 2019-2020.

Enguany, la xifra de peticions ha estat de 181, un nombre similar al que es va registrar l’any anterior, quan van ser 179.

Aquestes peticions han estat fetes a l’Ajuntament i, posteriorment, tramitades al Consell Comarcal del Maresme, que és l’ens que dona el servei i que, alhora, s’encarrega de l’adjudicació dels ajuts en base a diversos barems.

Els demandants, segons informa l’Ajuntament de Palafolls, són famílies que escolaritzen per primera vegada els seus fills i filles a P3, així com també n’hi ha d’altres que repeteixen la demanda de cursos anteriors.

Judit Puig, membre de l’Àrea de Serveis Socials del consistori palafollenc, explica que, tot i haver fet la sol·licitud en anys anteriors, això no implica que es s’hagi de rebre enguany.

Un cop tancat el període de recepció de sol·licituds, a mitjans de juny, l’Àrea de Serveis Socials ha fet el buidatge de peticions, comprovant que no falta cap tipus de documentació, i s’han tramitat les demandes al Consell Comarcal del Maresme, que és l’organisme que en fa la valoració i publica les adjudicacions finals, que està previst que es coneguin al mes de setembre.

Les beques menjadors van adreçades a l’alumnat des dels cursos de parvulari fins a l’educació secundària, i les poden demanar els estudiants empadronats a Palafolls o bé aquells que, tot i ser de fora la comarca, estudiïn al nostre municipi.

Els requisits necessaris per optar a les ajudes estableixen uns màxims de renda familiar, així com també si la família és nombrosa o monoparental, entre d’altres barems.

L’any passat, el Consell Comarcal del Maresme va atorgar entorn a un centenar d’ajuts de menjador, de les 177 que es van sol·licitar a finals de curs anterior.

El principal motiu pel qual van quedar descartades algunes de les sol·licituds va ser per superar el llindar màxim de renda familiar fixat en la convocatòria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics