L’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya ofereix ajuda al veí de Malgrat afectat de Parkinson

Foto: EFE / Marta Pérez
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: EFE / Marta Pérez

Antoni Monguilod, veí de Malgrat de Mar de 74 anys, fa gairebé 12 anys que pateix un pàrkinson terminal, i fa pocs dies va fer públic el seu cas per reclamar una mort digna.

El seu cas ha tornat a posar damunt la taula el debat sobre la despenalització de l’eutanàsia, i de moment ja ha rebut resposta per part de l’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya (DMD-CAT), que ha ofert ajuda i assessorament a Monguilod.

Segons apunten alguns mitjans, la doctora i membre de l’associació, Glòria Cantarell, s’ha reunit amb la família de Monguilod i li ha transmès el suport de l’associació, que està pendent de trobar-se amb el mateix veí malgratenc per explicar-se li les diferents possibilitats que hi ha per facilitar-li “una mort digna”.

Per la seva banda, la president de l’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya, Isabel Alonso, ha destacat que casos com el d’Antoni Moguilod “posen a tothom davant la necessitat de la llei d’eutanàsia”.

Tot i que Alonso reconeix que l’actual composició del Congrés s’apropa a una futura aprovació de la llei, assegura que “no es pot esperar més”, ja que “hi ha gent patint per malalties que, pel fet de no tenir dret a morir dignament, encara pateixen més”.

L’Associació DMD-CAT calcula que a Catalunya demanarien l’eutanàsia unes les 4.000 persones l’any. A Holanda i Bèlgica, països on la mort assistida sí que està regulada, les demandes per morir dignament suposen entre un 2 i un 4% de les morts totals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics