Blanes presenta oficialment el seu 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
47è Concurs Internacional de Focs de Blanes, l’any 2017 – Foto: Joaquim Llorens

L’Ajuntament de Blanes ha presentat aquest matí una nova edició d’aquest històric esdeveniment, que tindrà lloc entre el 23 i el 27 de juliol, dins dels actes de celebració de la Festa Major de Santa Anna.

Enguany, el concurs recupera el format de 5 dies, i acollirà un total de 5 empreses pirotècnies d’arreu de l’Estat espanyol i també d’altres països, que oferiran els seus espectacles i competiran en cadascuna de les 5 nits de focs artificials.

Obrirà el festival la pirotècnica Hermanos Ferrández, de Múrcia, que intentarà revalidar per quarta vegada consecutiva el títol de guanyadora del concurs obtingut en els 3 anys anteriors. Seguirà la pirotècnia italiana Poleggi, la Pirotècnia Valenciana i la Pirotècnia Gironina, totes dues amb origen a València, i tancarà el conurs la Pirotecnia Zaragozana, amb origen a Saragossa.

L’alcalde Blanes, Àngel Canosa, ha remarcat la importància del concurs de focs d’artifici com a element singular de la ciutat, i ha volgut insistir en la importància de vetllar pel respecte i la convivència.

Especialment, ha dit l’alcalde, per fer-ho extensiu a les persones que visitin al municipi durant els dies dels focs. En aquest sentit, assegura que l’esdeveniment és una oportunitat per donar a conèixer Blanes.

Per la seva banda, Pere Box el tècnic del Departament del Cultura de l’Ajuntament, , ha destacat la magnitud de l’esdeveniment, que està previst que aplegui mig milió de persones durant els 5 dies de durada.

En aquest sentit, Box ha destacat que el Concurs de Focs de Blanes compta amb un pressupost més reduit en comparació a d’altres festivals d’estiu, i n’ha destacat la tasca de planificació, organització, producció i seguretat que s’ha fet, així com la qualitat final que ofereix el certamen.

El pressupost d’enguany del Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava és de 129 Mil euros, en què s’hi inclouen les despeses perquè les pirotècnies duguin a terme els seus espectacles, l’organització i la logística, així com també els premis que s’atorguen.

De cara a l’any vinent, en què se celebrarà el 50è aniversari del concurs, l’Ajuntament de Blanes no ha avançat encara cap acte o preparatiu concret, però ha assegurat que es treballa perquè l’esdeveniment sigui un “punt d’inflexió”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics