Concentracions arreu del territori de rebuig a la violència masclista i les agressions sexuals

xarxanet.org
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Blanes i Malgrat han estat dos dels municipis que han acollit aquest dilluns a la tarda concentracions de rebuig a la violència masclista, sumant-se a les gairebé 180 ciutats d’arreu de l’Estat espanyol que també s’han concentrat per clamar contra aquesta xacra social.

Les concentracions s’han convocat des de la Federació de Municipis de Catalunya, diverses entitats municipalistes, col·lectius de dones i moviments feministes, i s’han fet per donar suport a la víctima d’una presumpta violació en grup a Manresa, l’octubre de 2016.

Ara fa una setmana es va iniciar el judici per aquests fets a l’Audiència de Barcelona. En total són 6 els acusats per abusos, i un altre per no haver evitat els fets, que van tenir lloc quan els acusats tenien entre 19 i 39 anys i la víctima en tenia només 14.

Foto: Ajuntament de Blanes

La víctima ha declarat que es va sentir intimidada, que no volia mantenir relacions amb els acusats i que entre ells s’anaven passant una pistola.

Ahir dilluns, Catalunya i altres territoris d’arreu de l’estat van omplir-se de mobilitzacions en contra de la violència masclista, i reclamant que els fets de Manresa no es considerin un abús sinó una agressió sexual.

Entre els municipis de la zona on es van fer concentracions hi ha Malgrat de Mar, on diversos veïns i veïnes del municipi van concentrar-se a les portes de l’Ajuntament, conjuntament amb diversos representants de les forces polítiques que formen part del consistori malgratenc.

A Blanes, també a les 6 de la tarda, desenes de persones van concentrar-se també a les portes de l’edifici consistorial per mostrar el seu rebuig a la violència masclista.

Diversos representants del govern municipal van llegir una Declaració Institucional en representació del municipi, en què s’expressava una “condemna enèrgica” d’uns fets que qualifica d’“absolutament intolerables”. El manifest es va solidaritzar amb la víctima de Manresa i amb totes les dones víctima de la violència masclista.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics