URGENT

A punt la campanya de detecció precoç de càncer de colon

Compartiu aquesta història

El programa, que va adreçat a homes i dones de 50 a 69 anys,  ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, un test immunològic per detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista i que podria ser un indicador d’un possible càncer de colon.

Aquesta campanya, però, no està dirigida a tothom. De fet els ciutadans que poden acollir-se al programa rebran una carta informativa amb totes les indicacions.

Per participar-hi s’ha d’anar amb aquesta carta a qualsevol de les farmàcies de Palafolls, on es facilitarà tot material necessari per fer la prova.

Els participants hauran d’aportar una mostra de femta a la mateixa farmàcia. Una mostra que es durà a analitzar a l’hospital. Ho explica Marc Freixa, des de la Farmàcia Moner de Palafolls.

El resultat es comunicarà per carta passats uns dies. En el cas que la prova surti positiva, és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta, s’haurà de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

Tot i que es rebi la carta, hi ha casos en que no cal fer-se aquesta prova; és el cas, per exemple, de les persones que s’hagin fet una colonoscòpia en els últims 5 anys o bé si hi ha algun familiar que hagi patit càncer de colon.

La campanya es preveu que sigui entre octubre i novembre, però es podria allargar algunes setmanes més per contrarestar el problemes amb l’enviament de les cartes, ja que encara no han arribat les missives que envia la Generalitat a Palafolls.

Per a qualsevol consulta es pot contactar amb qualsevol de les farmàcies de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics