URGENT

La cavalcada de Reis de Palafolls oferirà una experiència virtual de realitat augmentada

Compartiu aquesta història

Pràcticament ja tot a punt a Palafolls per rebre els esperats 3 Reis d’Orient, que arribaran a casa nostra aquest diumenge el vespre en el que tornarà a ser, sens dubte, la nit més màgica de l’any pels més petits de la casa.

La cavalcada d’enguany tornarà a comptar amb les carrosses de la comitiva reial que duran a Ses Majestats i a tot el seu seguici al nostre poble.

A les 4 de la tarda arribaran els patges reials, i una hora més tard els 3 Reis faran la seva visita a Sant Genís. Seguidament, a partir de les 6 de la tarda, Ses Majestats començaran la cavalcada pel centre de Palafolls, a través de l’Avinguda Costa Brava, fins a arribar a l’Ajuntament, on saludaran als veïns i veïnes del municipi, especialment als infants que els hauran anat a rebre amb els seus fanalets.

Enguany, però, la cavalcada palafollenca arriba amb una novetat de caràcter tecnològic. Per primera vegada, l’esdeveniment inclourà una experiència de realitat augmentada a través del telèfon mòbil.

Serà utilitzant dues aplicacions, anomenades «Roar» i «CoSpaces Edu», que permetran als assistents a la cavalcada llegir els codis QR que trobaran a les carrosses i descobrir i jugar amb els secrets més ben amagats que guarda aquest acte.

L’Ajuntament ha publicat aquest matí un vídeo explicatiu sobre el funcionament d’aquesta nova experiència virtual, que es podrà gaudir un cop s’acabi la cavalcada al consistori.

De tot plegat en parla Manel Pérez, responsable de la Comissió de Reis de Palafolls.

Les dues aplicacions són compatibles tant per sistemes operatius Android com també iOS.

L’Ajuntament i la Comissió de Reis han volgut desvetllar pocs detalls sobre el que es podrà veure a la cavalcada d’enguany, però segons ha avançat s’ha realitzat un treball «molt meticulós i artesanal que sorprendrà a la ciutadania».

Un cop els reis acabin la rebuda al consistori baixaran fins al Teatre, on rebran a tots els infants personalment i allà se’ls podrà fer entrega de les cartes.

Enguany, Palafolls s’ha tornat a sumar a la campanya Nadal Inclusiu, que vetlla per la igualtat d’oportunitats entre els infants i que aposta per incloure una cua inclusiva per a nens i nenes amb diversitat funcional.

La campanya està en marxa en altres municipis del Maresme, així com de Catalunya i d’arreu de l’Estat.

Des de la Comissió de Reis s’ha demanat també a la ciutadania que es gaudeixi de la cavalcada amb responsabilitat i seguretat per evitar incidents.

El consistori augura que els més petits del poble gaudiran de la cavalcada d’enguany, i ho atribueix a la bona resposta ciutadana després de la crida feta fa uns mesos per tal de reactivar la Comissió de Reis, així com l’augment de la recaptació econòmica a la Festa dels 80’s.

Vídeo explicatiu de l’Ajuntament de Palafolls sobre la nova experiència de realitat augmentada a la cavalcada de Reis d’enguany:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics