URGENT

Malgrat celebra avui el primer ple ordinari de l’any

Compartiu aquesta història

La sala de plens del consistori malgratenc acollirà aquest vespre la primera sessió plenària de caràcter ordinari d’enguany. Serà un ple amb pocs punts a l’ordre del dia -un total de 4-, entre els quals destaca el segon, de modificació del tipus de l’Impost sobre Béns Immobles de naturalesa urbana -l’IBI-, per l’exercici 2020.

El consistori malgratenc va aprovar les ordenances a l’octubre sense tenir en consideració que el propi Ajuntament havia demanat una revisió del valor cadastral dels immobles a l’Estat. Aquesta revisió ja preveia un augment del 3% del valor dels immobles, o el que és el mateix un augment del 3% del rebut dels IBI. En detectar-se aquest augment, a finals d’any, i tenint en compte la voluntat de l’equip de govern de congelar taxes, avui es farà una modificació del coeficient que aplica l’Ajuntament per neutralitzar l’augment del valor cadastral i deixar l’apujada el rebut de l’IBI sense efectes.

A Palafolls ha passat una cosa similar i l’Estat ha revaloritzat els immobles amb un augment del 5% que el consistori ja va tenir en compta a l’hora d’aprovar les ordenances a l’octubre.

Abans d’aquesta modificació, el ple haurà començat per les disposicions, acords i resolucions d’especial interès pel consistori, i seguirà amb la dació de compte de diversos decrets d’alcaldia.

La sessió acabarà amb l’habitual torn de precs i preguntes, primer dels regidors i regidores del ple i després del públic assistent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics