Modificaran la ubicació d’algunes illes d’escombraries

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El passat mes de març es van començar a distribuir els nous contenidors d’escombraries arreu del nostre municipi com a principal novetat del nou sistema de recollida selectiva. Es reduïen els punts d’escombraries, però els nous serien illes completes, és a dir amb els 5 contenidors de la recollida selectiva.

Es van posar una 50a d’illes arreu del poble, una xifra que amb els mesos ha anat augmentant i resituant.

El canvi de contenidors i de sistema de recollida va comportar tot un seguit de problemes de desbordaments i d’incivisme que s’han anat resolent amb diferents accions.

A l’agost l’Ajuntament va acordar una ampliació del servei amb l’empresa adjudicatària pel que s’augmentaria la freqüència de pas del camió i definia la neteja de contenidors i de les zones de cada illa.

A dia d’avui encara s’està acabant gestionar els detalls d’aquesta ampliació del servei, que suposarà un cost addicional de 50 mil€ anuals en el contracte d’escombraries, per tal de garantir que no hi hagi desbordaments en la 50a d’illes de contenidors.

L’Ajuntament de Palafolls també assegura que s’està ultimant alguns canvis d’ubicació de les illes. Un que es farà en els propers dies és el canvi de la illa situada davant del Sindicat i que es desplaçarà al carrer Montseny . Un altre possible canvi és el de la illa de la plaça de la Fessola, a Sant Lluís, on s’ocupa fins a 3 places d’estacionament.

El consistori també explica que s’està estudiant incrementar el nombre d’illes de contenidors i que alguna de les existents es reforçarà amb més contenidors per evitar col·lapses recurrents.

Un cop establit el mapa definitiu dels contenidors, es començaran a col·locar les guie de cada un dels contenidors. Es tracta d’unes guies fixades al terra que ajudaran a alinear les illes i impedir el desplaçament dels contenidors.

També queda pendent encara la col·locació de les 6 càmeres de seguretat que s’han d’instal·lar en els punts més conflictius on s’han detectat abocaments il·legals d’escombraries, sobretot en illes aïllades, com per exemple a les urbanitzacions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics