L’Ajuntament efectuarà demà els canvis al carrer Montseny però anuncia noves mesures

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Demà dimecres es posarà en marxa el canvi en el sentit de circulació del carrer Montseny, situat entre el carrer Sindicat i l’avinguda Costa Brava, anunciat pel consistori a finals d’aquesta setmana passada.

Durant els últims 6 anys, aquest carrer ha estat en sentit de pujada, però a partir d’avui els cotxes tornen a circular en direcció a l’avinguda, tal i com passava abans del darrer canvi, l’any 2014.

El canvi de sentit de circulació es fa per poder canviar la ubicació l’illa situada fins ara al carrer Sindicat i traslladar-la al mateix carrer Montseny.

Després de conèixer les intencions de l’Ajuntament diversos veïns d’aquest carrer van mostrar aquest passat divendres el seu rebuig als canvis, al·legant motius d’espai a les voreres, problemes de salubritat i també de seguretat a l’hora d’efectuar la recollida de les escombraries amb el braç articulat del camió de la brossa, degut al cablejat aeri que hi ha al carrer.

Els veïns van reclamar que es fes marxa enrere amb les intencions adjuntant una cinquantena de signatures i es van reunir divendres a la tarda amb l’alcalde, Francesc Alemany, i el regidor d’Urbanisme, Jordi Villaret.

En declaracions a aquesta emissora, l’alcalde ha assegurat que es van exposar als veïns els aspectes tècnics que han fet prendre la decisió de tirar endavant els canvis, argumentant que no és idoni col·locar els contenidors just davant d’un establiment alimentari i amb una façana singular, i ha anunciat que malgrat tot la intenció és que demà es materialitzin.

Tot i així, Alemany ha anunciat que s’impulsaran mesures per reduir la velocitat dels vehicles que passin pel carrer, que a partir de demà serà de baixada, així com s’estudiaran accions per millorar la visibilitat de la cruïlla amb l’avinguda Costa Brava.

L’alcalde va explicar als veïns que s’han fet les proves pertinents amb el camió de recollida i que no hi ha d’haver dificultats a l’hora de treballar amb el braç articulat.

A la vegada, Alemany ha assegurat també que la decisió s’ha pres després de valorar els criteris tècnics i també d’estudiar altres possibles alternatives d’ubicació que, segons assegura, no són tant òptimes.

L’alcalde entén que els veïns estiguin molestos pel fet que es recol·loqui l’illa de contenidors al seu carrer, però demana comprensió i argumenta que és difícil gestionar aquests espais al nucli urbà. A la vegada, el batlle argumenta també que s’ha intentat que la solució sigui la menys impactant possible tenint en compte tots els criteris tècnics i de seguretat necessaris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics