Sant Genís es prepara per la festa de Sant Sebastià

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest és un dels sants invocats pels habitants de Sant Genís l’any 1652 quan la pesta assotava tot Catalunya. Per demanar protecció al sant els veïns van fet un vot de vila amb la intenció de renovar-lo anualment com agraiment.

Aquest diumenge es farà la renovació del vot de vila en un acte religiós a la parroquia romànica de Sant Genís en la que hi assistran les autoritats locals i que, a més, comptarà amb la presència de la Coral Palatiolo.

Des de ja fa uns anys, però, al voltant de la renovació del vot de vila s’han agrupat altres activitats festives convertint-se així en la festa petita de Sant Genís.

Un cap de setmana amb diferents actes que comencen demà al matí amb una ruta pel veïnat de Vallplana. Una ruta inclosa dins el llibre “Palafolls Pas a Pas”. De fet la ruta serà dirigida pels autors del llibre que ajudaran a descobrir el patrimoni natural i cultural d’aquesta ruta. Un luxe segons Rut Ninou, membre de l’Associació de Veïns de Sant Genís.

La ruta començarà al local social a les 11 del matí.

A la tarda hi haurà animació infantil, a les 5, per deixar pas després a la preparació del sopar popular de pa amb tomàquet botifarra i cansalada a la brasa. A la festa petita de Sant Genís el sopar popular el fan de forma col·laborativa tots els veïns que paren taula, preparen el pa amb tomàquet o es cuiden de les brases.

Després del sopar hi haurà ball al local social. Diumenge hi ha l’acte litúrgic a 2/4 d’1 i després hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Palafolls

La festa de Sant Sebastià es tancarà a la tarda de diumenge amb la tradicional cantada d’havaneres amb rom cremat. Enguany serà amb una actuació de les Anxovetes.

Tots els actes són gratuïts i es fan al voltant del Local Social de les antigues escoles de Sant Genís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics