URGENT

Els pagesos demanen que s’ajudi comprant productes locals

Compartiu aquesta història
Camps plens de sorra del riu. RP

L’Ajuntament de Malgrat ha reiterat aquests últims dies la necessitat que la gent no entri a la zona del Pla de Grau, la més afectada pel temporal de l’última setmana a la baixa Tordera. La vulnerabilitat dels camins i el mal estat de conreus, carreteres i front marítim ha fet que el consistori faci una crida a la responsabilitat.

També ho fan els pagesos d’aquesta zona que donen les gràcies per les mostres de solidaritat i les ganes d’ajudar, però alerten que no és moment d’anar als camps a treure brutícia o canyes portades pel riu.
Abans de res cal analitzar com està la situació i avaluar els desperfectes.
Una bona manera d’ajudar als productors locals és consumir productes de proximitat. Ja sigui d’aquells que fan venda directa com de productes que es venen en supermercats però que són de productors locals.
En parla Oriol Arias, responsable del Tros de l’Uri, empresa afectada del Pla de Grau de Malgrat de Mar.

En la mateixa línia, el responsable de l’Horta Ecològica Pla de Munt de Palafolls, en Miquel Riera, explica que entrar als camps és perillós i que la millor manera d’ajudar és que a l’hora de comprar i consumir recordar que hi ha molts pagesos locals que ofereixen els seus productes al detall.

Aquest vespre hi ha reunió dels pagesos afectats a Vilassar per tal de poder avaluar la situació i saber quins recursos jurídics i d’assegurances compten els productors després de la desfeta del Glòria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics