Blanes ret homenatge a les víctimes dels camps nazis

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dilluns al vespre, coincidint amb el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, l’Ajuntament de Blanes s’ha sumat, per segon any consecutiu,  als actes commemoratius amb la lectura d’un manifest institucional.

L’any passat el consistori va aprovar una moció de C’s per donar visibilitat a l’holocaust i fer de Blanes ciutat compromesa amb la difusió de la memòria històrica.

Aquest acord de ple també preveia actes d’homenatge a les víctimes del terror nazi. Així, ahir, mig centenar de persones es van concentrar davant les portes de l’Ajuntament per escoltar el manifest en el que es qualifica l’holocaust com un dels fets més greus de la Segona Guerra Mundial, ja que va significar l’extermini sistemàtic de jueus, homosexuals, discapacitats, gitanos, religiosos i dissidents polítics”.

El manifest, llegit per l’alcalde Àngel Canosa, explica que milers de republicans catalans i de l’estat espanyol van ser confinats en Camps de Treball on molts d’ells van morir per les extremes condicions de vida i treball, de fam o malaltia. L’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes té constància d’almenys un blanenc que va morir en el Camp de Concentració de Gusen, l’octubre de 1941.

El manifest també vol defensar el dret de tota persona a practicar les seves creences religioses, manifestar les seves idees polítiques, ser respectat amb independència del seu origen ètnic o cultural, i a gaudir de la llibertat sexual”.
El manifest remarca la importància  de l’educació i la memòria per evitar el racisme, la xenofòbia i l’antisemitisme, com també per evitar que es banalitzi el que va significar el nazisme”.

L’Acte Institucional va finalitzar amb un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de l’Holocaust.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics