URGENT

La grip ja es troba en fase d’epidèmia a Catalunya

Compartiu aquesta història

Així es va determinar des del Departament de Salut la setmana passada, després que el virus arribés a una afectació de 147,4 casos per cada 100 Mil habitants, superant la barrera epidèmica, que se situa enguany als 98 casos.

Segons dades de Salut, més del 83% de les persones ingressades greus als hospitals per aquest virus no estaven vacunades, per la qual cosa s’insisteix en què la vacuna és la millor manera de protegir-se i evitar la propagació del virus, així com unes bones pràctiques d’higiene.

Segons les dades del departament, durant la tercera setmana de l’any la taxa d’incidència de síndrome gripal ha estat més alta en els menors de 5 anys, mentre que la resta de grups d’edat també mostren un increment respecte la setmana anterior.

Els hispitals han atès entorn a les 71.000 eurgències durant la setmana del 13 al 19 de gener, mentre que a l’àmbit de l’atenció primària, les visites se situen en 886.771, un 43,6% més que la setmana anterior.

Aquest any, i segons s’explicava des del CAP de salut de Palafolls, la grip ha registrat dues variants, per la qual cosa s’adverteix que és possible que algunes persones passin aquesta malaltia dues vegades aquest hivern.

A la vegada, s’aclareix que la vacuna és efectiva en les dues, i tot i que la campanya es dona oficialment per acabada, les persones que vulguin encara poden dirigir-se als seus centres de referència per rebre la vacunació contra el virus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics