La Mesa de Mobilitat del Maresme se celebrarà aquest proper febrer

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta de l’espai que ha de servir per consensuar el calendari d’actuacions que ha de permetre desplegar el Pla de Mobilitat Sostenible de la nostra comarca.

El Departament de Territori i Sostenibilitat té la intenció de convocar-la aquest proper febrer, tal i com es va transmetre en una reunió amb representats del Govern català i del Consell Comarcal del Maresme.

Damunt la taula s’hi va posar també l’R-Aeroport, el projecte que des del Govern es va qualificar com a nou servei ferroviari d’accés a l’Aeroport de Barcelona, i que ha de gestionar Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, el Consell Comarcal va expressar la voluntat que la R1 de Rodalies torni a arribar a l’aeroport.

Durant la reunió també es va parlar de les obres que Renfe té pendents a les andanes de l’estació ferroviària d’Arc de Triomf, i que segons assegura el CCM ha de permetre una major capacitat.

Un altre dels punts destacats d’aquesta reunió va ser el de les conseqüències del pas del temporal Gloria per la nostra comarca, que entre altres va deixar afectacions a la mobilitat, tant pel que fa a les infraestructures ferroviàries com viàries i també als serveis de transport públic.

Des del Govern es va destacar el reforç del servei de transport públic que es van posar en marxa el passat divendres, juntament amb la creació de nous serveis.

Durant la reunió, el Departament de Territori i Sostenibilitat es va posar a disposició del Consell Comarcal per analitzar conjuntament les conseqüències de la borrasca un cop ja s’hagi fet una valoració completa de les afectacions en tots els serveis i infraestructures del Maresme.

A la reunió d’ahir dilluns hi van participar el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, el vicepresident Primer, Joaquim Arnó, i la consellera delegada de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Montserrat Garrido.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics