URGENT

Les escoles de Palafolls tornen a participar al certamen Lectura en Veu Alta

Compartiu aquesta història
Foto: Certamen Nacional Lectura en Veu Alta – Fundació Enciclopèdia Catalana

Els dos centres escolars del nostre municipi, Mas Prats i Les Ferreries, tornen a participar en l’edició d’enguany d’aquesta iniciativa, organitzada per la Fundació Enciclopèdia Catalana.

L’objectiu que persegueix el certamen és promocionar la llengua i la cultura catalanes i contribuir a la creació d’eines, camins i escenaris per la cultura i l’educació.

Dins d’aquest àmbit es va crear el Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta, que enguany ha arribat a la 16a edició i en què, un any més, hi han participat alumnes de les dues escoles d’infantil i primària de Palafolls.

Els alumnes dels cicles Mitjà i Superior tenen un llibre sobre el qual treballen la lectura en veu alta d’algun dels seus fragments.

El concurs es duu a terme arreu del territori, a través de fases eliminatòries que serveixen per escollir un representant del cicle mitjà i un representant del cicle superior, que aniran al Teatre Clavé de Tordera per continuar en els vuitens de final del certamen.

Ana Miranda, cap d’estudis de l’Escola Les Ferreries, explica que enguany s’ha volgut canviar el format del concurs al centre educatiu, adaptant-lo al tipus d’esdeveniment que es trobaran els alumnes en les següents fases elimnatòries.

Ho ha explicat al De Cap a Peus de RP.

Enguany s’han presentat al concurs un total de 42 alumnes del cicle mitjà, 59 en el cas de cicle superior, d’entre els quals han acabat sortint els dos representants de l’escola al certamen.

Degut a l’alt nombre de participants que s’han inscrit enguany al concurs, aquest cop s’han inclòs per primera vegada uns vuitens de final a la nostra zona, amb escoles de poblacions com Pineda, Santa Susanna o Tordera, entre altres.

Un cop celebrades aquestes fases es passarà a la semifinal del certamen, que agruparà els centres de les comarques barcelonines, per passar posteriorment a la final, que se celebra a nivell de tot Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics