La Fundació Humana recull 47 mil peces de roba a Palafolls

Foto: Fundació Humana
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’entitat que des de fa 25 anys treballa en el reaprofitament textil a través de programes de cooperació amb l’Àfrica, l’àmerica Llatina, Àsia, però també amb projectes locals, ha fet públic els resultats de recollida de roba l’any passat.
La Fundació Humana ha recollit a Palafolls 47 mil peces durant el 2019, són unes 26 tones i mitja de roba aproximadament, el que suposa prop d’un 27% més que un any abans, quan l’entitat va recollir més de 16 tones de roba al nostre municipi. Aquest tèxtil recuperat i reutilitzat un estalvi d’unes 66 tones de CO₂ a l’atmosfera.

Segons Humana, les peces recollides procedeixen dels contenidors de carrer on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem per a donar-los una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa, segons la fundació, “un estalvi important” en les despeses de recollida i tractament dels residus urbans.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els gestors autoritzats només recuperen entorn el 12% de la roba que els catalans rebutgen anualment. Una xifra molt menor respecte l’objectiu del 55% fixat per la Unió Europea per al proper any per a reciclar els residus municipals.
Des de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya s’ha volgut agrair la feina dels municipis que promouen la recollida selectiva del tèxtil, i fan una crida a “prioritzar el factor social davant del mercantil”.

Humana destaca que el reciclatge tèxtil representa un benefici ambiental perquè redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic, però també suposa un benefici humanitari, ja que l’exportació de bona part de la roba aconsegueixen generar recursos en diversos països en vies de desenvolupament.

La meitat del que es recull es pot reutilitzar, mentre que el 40% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes com mantes, aïllants o draps per a la indústria d’automoció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics