Malgrat demanarà demà declarar el municipi zona catastròfica després del pas de la borrasca Gloria

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els vents primer, les rierades després i la posterior avinguda del riu van afectar plenament els municipis de l’Alt Maresme, amb especial afectació a Tordera, Blanes, però sobretot a Palafolls i Malgrat. Ara els consistoris estudien com poden afrontar les possibles ajudes econòmiques que ajudin a refer els danys i recuperar-se d’aquest temporal, el pitjor que es recorda a la zona.

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

A Malgrat de Mar ja ho tenen clar i demà s’ha convocat un ple municipal extraordinari per tal de sol·licitar a l’Estat que es declari el municipi zona catastròfica i que s’adoptin mesures urgents per fer front als danys causats pel temporal.
El llistat de desperfectes és molt llarg. El vent, la pluja, el desbordament del riu Tordera, tot plegat sumat a Malgrat al temporal marítim, han ocasionat enormes danys a infraestructures i serveis municipals com els camins de la Pomereda, del Pla, de la Tordera, la riera, el Pavelló Germans Margall, les escoles públiques i la llar d’infants, Escola d’Adults, les Platges, o l’aparcament del CAP de salut, on un mur va cedir fent caure vehicles dins la riera.
El temporal també han provocat greus afectacions i desperfectes a les activitats econòmiques del Pla de Grau, en especial les agrícoles, les activitats de càmpings i les industrials.
A tot plegat cal sumar-hi l’esfondrament dels 2 ponts sobre la Tordera, impedeixen la mobilitat ferroviària amb Blanes, i la de circulació de vehicles amb aquesta ciutat de la Selva.
Així l’Ajuntament argumenta que s’ha afectat les condicions de la vida en aquest sector de la població, pels danys produïts pel Glòria, s’ha afectat “una pluralitat de persones i béns del poble”, i s’han interromput serveis essencials per la comunitat com el del transport, la circulació per vies locals i supralocals o serveis educatius entre d’altres.
El ple de demà també demanarà a la Generalitat de Catalunya l’elaboració del Pla de Recuperació a la Normalitat i la creació de la Comissió de Recuperació, integrada per representants de l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament, amb la missió de coordinar les mesures i ajudes que es necessitin.
Aquest acord també sol·licitarà a la Diputació de Barcelona un ajut de caràcter extraordinari per finançar aquells costos de restauració a la normalitat que no cobreixin les ajudes atorgades per l’Estat i la Generalitat.
També es demanarà a ADIF que prioritzi la construcció del nou pont pel restabliment del servei públic ferroviari entre els municipis de Blanes i Malgrat de Mar el més aviat possible, atès que aquesta comunicació es considera essencial pels veïns del municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics