URGENT

Palafolls declara l’estat d’emergència municipal pels efectes del Gloria

Compartiu aquesta història
Foto: RP

És un pas imprescindible per optar a la primera línia d’ajudes que s’ha anunciat aquest mateix dijous per part de la Diputació de Barcelona. En concret aquesta administració ha decidit destinar una primera partida de cinc milions d’euros pagar i pal·liar els efectes de la urgència i emergència derivades del temporal que ha viscut la província de Barcelona aquesta passada setmana. Aquestes ajudes serviran per  pagar tot allò que s’ha realitzat aquests dies i que ha estat necessari per tornar a la màxima normalitat els municipis afectats.

En aquest sentit l’Ajuntament de Palafolls ja apunta a que demanaran ajudes per les primeres despeses realitzades per netejar i condicionar els camins agrícoles de Palafolls i que va assumir l’Ajuntament de fons propis.

Ho explicava anit l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany.

En situacions d’emergència com la provocada pel temporal Gloria, els governs locals han de fer front a actuacions i despeses no previstes en els seus pressupostos i que, per tant, no disposen de recursos suficients per dur-les a terme. Ara els serveis tècnics de l’Ajuntament estan recopilant i documentant totes les incidències derivades del Gloria, per tal de presentar-les a la Diputació.

Aquestes ajudes són les primeres que ja es posen a disposició i es poden començar a demanar des d’avui mateix.

Aquestes ajudes no tenen res a veure amb la possible declaració de zona catastròfica. De fet, l’Ajuntament de Palafolls de moment està estudiant si cal demanar a l’Estat que declari Palafolls amb aquesta tipologia. L’alcalde explica que s’acolliran a totes les línies d’ajudes possibles.

Palafolls és el primer municipi de la zona més afectada pel Gloria que segueix aquest camí impulsat per la Diputació, i avui podria seguir-lo Malgrat de Mar, que també demanarà a l’Estat que declari el municipi zona catastròfica. Aquest dos municipis, juntament amb Tordera, han estat els més afectats pel pas de la borrasca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics