Es reobre el debat sobre les vies de tren davant del mar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Col·legi de Geòlegs assegura que després del temporal provocat pel Gloria cal una “reconstrucció natural” de les platges per evitar futures catàstrofes com l’ocasionada per la borrasca.

Els geòlegs aposten per facilitar l’aportació natural de sediments als rius de la conca del Mediterrani i per “de-construir el litoral” cosa que ajudaria a la reconstrucció natural del litoral. En aquest sentit, expliquen que cal “retirar infraestructures i habitatges de la primera línia de les platges del Mediterrani i traslladar-les a l’interior”. Posen com a exemple la recuperació i reconstrucció de les platges de Barcelona, on es van retirar fàbriques i construccions de la primera línia.

Parlen no només de cases, restaurants o càmpings, sinó també de la línia de tren del Maresme, la més antiga i la que compta amb més passatgers d’Espanya. Asseguren que les vies del Maresme s’haurien de traslladar a l’interior per eliminar la seva elevada exposició al risc de temporals. Així, es deixaria aquest espai per permetre que la platja actuï com a barrera natural al front del mar. Asseguren que una platja àmplia és la millor protecció natural contra els temporals marítims.

Del mateix parer sembla ser el Consell Comarcal del Maresme. El responsable tècnic de l’àrea de Medi Ambient, Oriol Bassa, explica que cal replantejar-se aquesta infraestructura a primera línia de mar.

Ja fa anys es va plantejar traslladar la via per l’interior, fins i tot amb parada al barri Sant Lluís de Palafolls. El projecte està inclòs en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona aprovat per la Generalitat de Catalunya l’any 2010.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics