Milers de voluntaris netegen el litoral després del pas de Gloria

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prop de 1200 persones, segons l’Ajuntament de Malgrat, van participar diumenge al matí a la neteja de 3 de les 4 platges d’aquest municipi veí. El consistori explica que alguns dels voluntaris han arribat de localitats allunyades com Sant Cebrià de Vallalta, Caldes de Montbui, Granollers, Santa Perpetua de la Mogoda, Barcelona o Sant Fost de Campsentelles.
La neteja s’ha dividit per trams on s’han repartit els participants. S’ha separat els residus impropis -com el plàstic o el ferro- de les restes orgàniques. També s’ha separat la canya de la fusta.
De tota manera l’alcalde assegura que encara queda molta feina per fer i demana a les administracions superiors que ajudin a enllestir la neteja del litoral malgratenc. A la neteja de Malgrat han participat molts col·lectius i empreses com escoles, el cau, els gegants, entitats esportives, culturals i socials.
Durant la neteja del litoral s’han trobat dos exemplars de tortugues de rierol, una espècie protegida que han quedat en custòdia dels agents rurals.
Divendres va ser Blanes qui va organitzar una jornada de neteja del litoral proper a Sa Palomera. Un cop arribats els voluntaris a les 10 del matí se’ls va facilitar guants i bosses per precedir a la retirada de residus. La majoria dels participants estudiants de diversos centres educatius públics i privats de Blanes, acompanyats del respectiu professorat.
També han treballat en la retirada de la brutícia portada pel temporal un grup de prop d’un centenar d’estudiants d’ESO d’un col·legi de Girona que, sensibilitzats amb les conseqüències del temporal Glòria, s’han traslladat fins a Blanes.
També hi ha participat voluntaris del teixit associatiu del municipi.

El consistori estima en unes 30 tones de residus les que s’han recollit en tres fraccions separades per poder reciclar posteriorment.
A Palafolls la neteja i la recuperació continua. La borsa de voluntaris gestionada des de l’Ajuntament de Palafolls continua en tasques concretes per ajudar als damnificats pel temporal. Tot i això les tasques al nostre municipi són més especialitzades i les fan empreses constructores o maquinària pesant, com ara arranjar camins desfets o tapar forats de les vies de comunicació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics