La potabilitzadora va patir més incidències no comunicades durant el temporal

ETAP. CCM
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple de dijous a l’Ajuntament de Palafolls va servir, en els seus primers compassos, per fer balanç de l’afectació del temporal Gloria.
L’alcalde, Francesc Alemany, va exposar de forma cronològica els fets viscuts al municipi fa 10 dies, exposant les xifres tant meteorològicament com també d’incidències i danys provocats a la nostra zona.

Un dels punts afectats, entre molts d’altres, van ser els problemes a la planta potabilitzadora de l’Alt Maresme, situada a tocar de la Tordera al seu pas per Palafolls, i que serveix d’aigua potable a una 12a de municipis de l’Alt Maresme.

La primera incidència, que sí que es va comunicar a la població, va ser la inundació dels pous de captació d’aigua de la instal·lació, afectant el funcionament normal de la potabilitzadora. Això va provocar que, des de l’Ajuntament i SOREA, empresa gestora de la planta, es fes una crida a racionalitzar el consum d’aigua per garantir l’abastiment durant les següents hores.

Davant d’aquest fet, i contràriament al que s’havia demanat, els consums d’aigua es van multiplicar, arribant a nivells del mes d’agost.
Justament aquest fet va obligar als polítics a no fer públiques les altres incidències a la planta que, segons l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, van posar en dubte el subministrament d’aigua a la població. Alemany explica que l’afectació a unes línies elèctriques a Tordera van deixar la planta d’aigua sense subministrament elèctric que no es va recuperar fins a la instal·lació de generadors.

A més l’alcalde explica que, quan es van haver de tancar els pous de captació, la planta continuava generant aigua potable a partir de l’aigua provinent de la dessalinitzadora. Un subministrament que també va patir microtalls de llum que van provocar problemes de captació.

Alemany va lamentar que la població augmentés el consum d’aigua quan justament es va demanar el contrari, cosa que va obligar a no fer públiques les altres circumstàncies viscudes a la planta potabilitzadora de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics