URGENT

1 de cada 3 turismes de Palafolls no podrà entrar a Barcelona per la Zona de Baixes Emissions

Compartiu aquesta història

La zona de baixes emissions (ZBE) de Barcelona, en vigor des de l’1 de gener del 2020, comporta la prohibició als cotxes considerats més contaminants de circular per l’interior de la ciutat. Des de l’inici de l’any, els vehicles més contaminants tenen prohibit desplaçar dins la zona de baixes emissions, bàsicament tota l’àrea inclosa entre la ronda de dalt i el cinturó litoral. Una prohibició que estarà operativa de dilluns a divendres de 7 del matí a 8 del vespre.

Actualment Palafolls compta amb un parc automobilístic de 8500 vehicles, la majoria (més de 5 mil) turismes.
Justament 1 de cada 3 cotxes matriculats a Palafolls no podran entrar en aquesta zona de Baixes Emissions perquè són de motor dièsels anteriors al 2006 o gasolina anteriors al 2000.

Ho tenen més complicat els camions i furgonetes de Palafolls. Menys de la meitat d’aquests vehicles podran circular per Barcelona un cop entrin en funcionament les restriccions. No ho podran fer 800 dels 1400 camions i furgonetes.

Pel que fa a les motocicletes, de les 1400 matriculades al nostre poble n’hi ha 400 que no podran entrar a la Zona de Baixes Emissions.
De moment no es multarà els vehicles que circulen dins aquesta àrea sense l’etiqueta, però a partir del dia 1 d’abril les diferents càmeres instal·lades a la ciutat detectaran tots els vehicles que no disposen del distintiu i seran sancionats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics