Els hospitals de Calella i Blanes posen en marxa una Unitat de Sòl Pelvià

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Als dos hospitals de referència de la nostra zona estrenen una nova unitat de Sòl Pelvià, per donar cobertura a tots els pacients del territori amb disfuncions de la zona perineal, alteracions que es manifesten amb problemes tan comuns com la incontinència d’orina o el despreniment de bufeta, úter o recte, entre moltes d’altres.

Aquestes malalties són molt freqüents entre la població adulta, sobretot femenina, i si no es resolen correctament, tenen una afectació molt negativa en la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

Les disfuncions del sòl pelvià afecten gairebé la meitat de la població femenina per sobre dels 50 anys i requereixen una resposta multidisciplinària i integral per poder oferir el tractament més adequat en cada cas. Per aquest motiu la Unitat de Sòl Pelvià de la Corporació està formada per un equip de professionals de diferents especialitats mèdiques com Urologia, Ginecologia, Cirurgia General, Rehabilitació i Fisioteràpia que treballen coordinadament.

En algunes pacients les sessions de rehabilitació amb exercicis dirigits per millorar la força, la resistència i el control de la musculatura del sòl pelvià poden donar resultats satisfactoris.
En els casos més complexes, però, el quiròfan és la solució més adient.
Amb l’arrencada d’aquesta Unitat també s’han editat tríptics sobre incontinència urinària i fecal amb consells i exercicis perquè els professionals puguin repartir als pacients que ho necessitin durant la consulta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics