La Cooperativa de Palafolls considera insuficients les ajudes de l’administració i reclama accions a l’ACA

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dijous al matí, diferents cooperatives de la zona i sindicats s’han reunit amb el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació al Mercat de la Flor de Vilassar de Mar per conèixer les ajudes que rebran per fer front als desperfectes del temporal Gloria.

Tot i que encara no està tot determinat, el Departament ha explicat que es destinarà una ajuda a fons perdut per retirar el llot i els sediments dels camps, mentre que la resta de desperfectes –com les infraestructures afectades- es cobriran amb crèdits tous.

Des de la Cooperativa Conca de la Tordera de Palafolls, assistent a la trobada, es considera que aquestes ajudes no seran suficients per fer front als danys soferts per la comunitat agrícola.

Antoni Pla és president de la cooperativa palafollenca.

Des de les cooperatives de Malgrat i Palafolls es calcula que al nord de la comarca s’han afectat un total de 350 hectàrees de conreus d’horta, amb fins a un 80% de la collita perduda i uns 3,4 milions d’euros d’inversió necessària per recuperar les finques.

Després a la reunió del matí a Vilassar, diversos pagesos de Palafolls van reunir-se amb part de l’equip de govern palafollenc a l’Ajuntament, on se’ls van exposar les mesures que es prendran a nivell municipal per fer front a les conseqüències del temporal.

Pla ha explicat que, per part del sector, s’ha demanat que es reclamin actuacions a l’ACA, responsable del manteniment dels rius. En aquest sentit, el president de la cooperativa avisa que, si torna a venir una rierada, tota la inversió en reparar els danys no haurà servit per res.

Des de la Cooperativa afirmen, però, que aquestes reclamacions s’han de fer de forma conjunta amb els consistoris. En aquest sentit, asseguren que si no es fan les intervencions necessàries als rius, el sector agrari ho tindrà difícil per poder continuar.

A la tarda, la Cooperativa Conca de la Tordera va reunir-se amb els seus socis per exposar-los els temes tractats a les dues reunions prèvies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics