Pugen un 4% els delictes penals en l’últim any

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest matí de divendres s’ha celebrat a l’Ajuntament de Palafolls la Junta de Seguretat Local. La reunió, celebrada a la Sala de Plens del consistori, s’ha celebrat entre membres del govern palafollenc, el delegat del Govern i efectius de diferents cossos policials

Segons l’Ajuntament de Palafolls, la junta tenia com a objectiu analitzar la seguretat al municipi i establir criteris de coordinació, col·laboració i cooperació de les diverses forces i cossos de seguretat que actuen a Palafolls.

A la reunió s’han exposat les dades registrades durant l’any 2019 pel que fa als fets delictius a Palafolls, que enguany han incrementat un 4% respecte l’any anterior.

En total són 512 fets penals, segons les dades exposades a la reunió entre el cos de la Policia Local de Palafolls i el de Mossos d’Esquadra.

Miguel Ángel Marín és cap de la policia palafollenca.

Les dades del 2019 referents a fets delictius mostren un total de 399 delictes contra el patrimoni, 58 contra les persones, 39 relatius a l’àmbit seguretat viària, 2 de salut pública –que s’han reduït aquest 2019- i 14 tipificats com a resta de delictes.

El grup més quantiós, el de delictes contra el patrimoni, es concreta en delictes per estafa, danys, furts o robatoris amb força a l’interior de vehicle o domicili.

Marín explica que la mitjana de robatoris per habitant a Palafolls se situa per sota de la registrada a nivell català. Les xifres dels delictes entre un any i altre, però, varien a l’alça o a la baixa depenent del fet delictiu.

Entre les dades exposades a la reunió destaca també el nombre de persones detingudes a Palafolls durant el 2019 –un total de 17-, la gran majoria homes.

La reunió ha comptat amb la presència del delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany; la 1a tinent d’alcalde i regidora de Seguretat, Susanna Pla, acompanyats de membres de la Policia Local de Palafolls, dels Mossos d’Esquadra i de la Guardia Civil.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics