S’inicia el període de veda biològica fins al 4 de març

Foto: Ports de la Generalitat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta del període en què les embarcacions d’arrossegament de ports com el de Blanes o Arenys aturaran la seva activitat, una restricció que s’aplica des de 2014 i que té per objectiu permetre la regeneració del fons marí.

Durant aquestes properes setmanes, fins el 4 de març, estarà prohibit pescar espècies com la sèpia, la gamba, el rap, el lluç o el calamar.

Ara fa dos mesos, al desembre, la veda biològica es va aplicar a la flota d’encerclament.

Segons ha explicat a Ràdio Arenys el patró major de la confraria de pescador Sant Elm d’Arenys de Mar, Antoni Marzoa, tant els pescadors com els armadors poden optar per dues vies de compensació econòmica, bé sigui l’atur o bé les ajudes de Fons Europeu, tot i que ha explicat que els diners d’aquest àmbit arriben amb retard.

Des de la confraria arenyenca consideren que les parades biològiques són una “bona mesura”, ja que creuen que és una de les polítiques que poden exercir per tal de regenerar fons marí. A la vegada, però, han recordat que la realitat del litoral “no ve marcada per la seva activitat professional”, sinó que les afectacions al mar provenen de la contaminació i la densitat de trànsit mercant, uns àmbit en què consideren que no hi ha tant control com el que s’aplica al sector pesquer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics