Blanes es reunirà amb Renfe i Adif per conèixer els treballs de restabliment del servi amb Malgrat

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’alcalde de la ciutat, Àngel Canosa, té previst reunir-se aquesta setmana amb responsables de Renfe, ADIF i del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de la Generalitat per tal de tractar l’estat actual de la infraestructura ferroviària entre Blanes i Malgrat i sobretot conèixer de primera mà les intencions i planificació del gestor d’infraestructures després de l’esfondrament parcial del pont ferroviari entre aquestes dues localitats per culpa de l’avinguda del riu de fa 3 setmanes.

Una de les principals incògnites que es volen resoldre amb aquesta trobada és saber durant quant de temps restarà interrompuda la circulació de trens entre els dos municipis. Fins al moment, les úniques informacions que es tenen al respecte són les que va facilitar el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, durant la visita que va fer a la ciutat l’endemà del temporal.
Llavors les primeres estimacions parlaven d’un mínim de 6 mesos d’aturada de servei i d’una inversió aproximada d’uns 5 milions d’euros per la reconstrucció del pont afectat i de les infraestructures necessàries.

L’Ajuntament de Blanes espera que 3 setmanes després ja hi hagi un estudi més acurat sobre la programació i una previsió més definida respecte de les primeres que estimacions.

Des de la caiguda del pont, la matinada del passat dia 22, el servei entre les estacions de Blanes i Malgrat de Mar es cobreix amb autocars que RENFE ha posat a disposició dels usuaris.

L’Ajuntament blanenc reconeix els esforços de Renfe per evitar els inconvenients dels usuaris, però també es mostra preocupat per com afectarà aquesta incidència durant la pròxima temporada turística.

A partir d’avui es recuperarà la circulació de trens entre les estacions de Blanes i Maçanet-Massanes, una bona alternativa per connectar Blanes i Tordera amb Barcelona per la línia interior i evitar les connexions amb bus. Justament la Línia R1 entre Blanes i Maçanet es restableix amb un horari diferent de l’habitual per afavorir l’enllaç amb els trens de la línia R11 a Maçanet.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics