URGENT

L’Ajuntament de Palafolls estudiarà incloure criteris d’ingressos a la fiscalitat local

Compartiu aquesta història

El govern municipal ha anunciat que estudiarà introduir nous criteris a l’hora de bonificar o aplicar les ordenances municipals. En aquest sentit l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany explica que, entre d’altres, cal introduir el criteri dels ingressos familiars a l’hora d’aplicar certs impostos o taxes municipals i també a l’hora de bonificar la fiscalitat local.
Aquest anunci arriba després de la reunió que va tenir el govern municipal, divendres a la tarda, amb una desena de famílies que es queixaven de l’eliminació aquest any de la bonificació de l’IBI per a les famílies nombroses o monoparentals que resideixin en habitatges d’un valor cadastral de més de 60.000€. Ho explicava la Isabel, una de les mares afectades per la mesura.

El consistori defensa que la modificació de la bonificació només buscava ser més just a l’hora de bonificar aquest impost, el més important que es cobra des de l’Ajuntament. Alemany va recordar que la bonificació havia passat del 70 al 80%, però que s’havia considerat que limitar l’accés per aquelles famílies amb un habitatge amb valor cadastral superior als 60.000€, tot recordant que aquest valor difereix sempre del cost real dels immobles.
Recollides les demandes, Alemany assegurava que per aquest any és impossible introduir esmenes a l’ordenança, però que es tindran en compte de cara a l’elaboració dels nous impostos i taxes municipals.

Una de les possibles accions apuntades és esglaonar les bonificacions a alguns impostos i taxes segons els ingressos de la unitat familiar, com reclamen les famílies amb les quals es va reunir divendres el consistori

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics