Més d’un centenar de persones participen en la primera neteja voluntària de l’entorn del riu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dividits en tres grups, segons la zona a netejar, un centenar llarg de persones van participar ahir al matí a la jornada voluntària de neteja de la zona més afectada pel pas de la borrasca Gloria per Palafolls.
En aquest sentit es va netejar la zona del Parc Fluvial de la Tordera, el Gorg dels Cans i la zona propera a la potabilitzadora de Palafolls.

3 setmanes després de l’avinguda de la Tordera encara són evidents la gran quantitat de residus que va deixar el riu en el desbordament de la matinada del passat dia 22 de gener. Majoritàriament s’ha hagut de treure moltes canyes arrossegades per les aigües del riu. La Dolors i en Rafael, dos dels voluntaris que ahir van respondre a la crida solidària de l’Ajuntament, expliquen com es va organitzar la jornada d’ahir i com les canyes s’han apilat per poder ser eliminades

Sens dubte s’han recollit moltes canyes, però també s’han trobat tota classe de residus escampats pel desbordament del riu. Entre els més destacades hi ha garrafes, plàstics, testos i peces de porexpan que els voluntaris han destriat i separat per poder portar-los avui cap a la deixalleria, on seran tractats pel seu reciclatge.

Els adolescents es van encarregar de la neteja de la zona zero del temporal a Palafolls, prop de la potabilitzadora, on es van retirar i trossejar els trocs portats pel riu aquella matinada.
L’Ajuntament s’ha mostrat satisfet per la resposta de la ciutadania, però també assegura que encara queda molta feina per fer. En aquest sentit el consistori cita de nou a la ciutadania a futures accions de neteja voluntària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics