URGENT

Els alumnes de 4t d’ESO s’examinen avui i demà de les competències bàsiques

Compartiu aquesta història

Avui dimecres, els alumnes de l’últim curs d’ESO de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls duen a terme els exàmens de les competències bàsiques.
Es tracta de les proves que serveixen per mesurar el grau d’assoliment de les competències de coneixements bàsics al final de l’etapa obligatòria d’ensenyament.

Durant avui dimecres, els alumnes de l’institut palafollenc, així com de la resta del territori, s’examinen de les proves de llengua anglesa, matemàtiques i llengua catalana. De cara a demà, els estudiants faran les proves de l’àmbit cientificotecnològic i llengua castellana.

Montse Casado, cap d’estudis de l’institut de Palafolls, explica que l’objectiu, d’una banda, és saber si els alumnes acaben d’educació secundària obligatòria amb els coneixements necessaris per encarar el seu futur en les següents etapes. De l’altra, les proves donen també indicadors de l’assoliment acadèmic de l’institut amb comparació amb altres centres.

La cap d’estudis fa una bona valoració dels resultats obtinguts en aquestes proves a l’Institut de la Font del Ferro, tot i que admet que cal reforçar la competència en l’àmbit de les matemàtiques o cientificotecnològic, unes branques menys seguides pels alumnes palafollencs.
Casado explica que s’analitzen els resultats i es dedica més temps a aquestes matèries, no per l’assoliment de les competències bàsiques sinó perquè des del centre es considera que cal reforçar-les.

Les proves de les competències bàsiques es fan a 4t d’ESO pel fet de ser un curs determinant en el futur dels estudiants, ja que s’acaba l’etapa d’ensenyament obligatori i a partir de llavors els alumnes escullen si continuar amb la seva formació o iniciar la seva etapa en el món laboral.
Les competències bàsiques també es realitzen a l’educació primària, en aquest cas a 6è curs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics