Troballa de coralls “excepcional” al litoral de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A 15 quilòmetres de la costa blanenca i a 600 metres de profunditat, diversos científics de Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) del municipi hi han trobat el que es considera un dels refugis de corall més grans del litoral català.

Segons ha informat Ràdio Girona, la troballa ha estat “per casualitat”, i des del consell la qualifiquen d’“excepcional” per la quantiat i la densitat dels coralls i la mida de les colònies.

Tot plegat s’ha descobert durant un projecte sobre els impactes de la pesca d’arrossegament en els sedimants marins profunds.

Les colònies de coralls profunds d’aigua freda es mantenen en parets de centenars de metres d’alçada situades en una vall marina coneguda com “el canyó de Blanes”. Segons apunten els investigadors responsables de la descoberta, alguns exemplars del corall tindrien més de 100 anys, i expliquen que els ecosistemes que s’han trobat són un “oasi de biodiversitat”.

Segons informa l’emissora gironina, ara la investigació sobre aquests coralls continuarà amb un grup de 23 científics que, amb dos robots i durant dues setmanes, s’embarcaran en un buc oceanogràfic per conèixer l’estat de conservació d’aquestes colònies de corall.

 

LA SER

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics