Malgrat col•loca plafons informatius davant d’edificis històrics

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El municipi fa temps que reivindica el seu passat. Ara el consistori ha col•locat 19 nous panells informatius per identificar i recordar la història i el patrimoni local en diferents espais de Malgrat ja siguin espais catalogats com edificis i places singulars del patrimoni històric i arquitectònic.

Així el consistori ha posat plaques identificatives i amb una breu descripció històrica de l’espai davant les escoles, a l’aparcament de l’antic sindicat, a Can Campassol, Antic Hospital i Capella, la plaça de La Barretina, o allà on anys enrere s’aixecava Fàbrica de l’Aigua, entre d’altres indrets.

L’objectiu és fer visible la informació bàsica de l’edifici i la seva història, i d’aquesta manera, fer valdre i alhora donar-lo a conèixer tant als malgratencs com a les persones que visiten el poble. Els panells a més del text informatiu inclouen codis QR per tal d’obtenir una informació ampliada de l’element patrimonial.
Aquests 19 plafons completen els que ja es van col•locar l’any passat en 7 edificis catalogats com l’Ajuntament, les peixateries velles o l’església.
Aquesta acció es va iniciar el mandat passat gràcies a una proposta de la ciutadania a través del pressupost participatiu de 2018.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics