URGENT

La confraria de Palafolls anuncia una nova processó de Setmana Santa

Compartiu aquesta història

La confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls ha anunciat aquesta setmana que prepara una nova edició de la processó de Setmana Santa al nostre municipi.

Com és habitual, l’entitat fa una crida a trobar voluntaris per organitzar aquesta activitat, que enguany tornarà a celebrar-se el Dijous Sant.

Un dels elements que han caracteritzat la processó al llarg dels darrers anys ha estat la presència de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona.

En tots els anys anteriors, la confraria, encapçalada per l’exregidor del PP a Palafolls, Óscar Bermán, ha convidat als antics legionaris a desfilar pels carrers de Sant Lluís amb el seu crist de la bona mort i la seva banda musical interpretant marxes com ara l’himne de la legió, “El novio de la muerte”.

Bermán ha explicat a aquesta emissora que el proper dijous al vespre la Confraria es reunirà per acabar de decidir amb quines confraries es comptarà i també si es tornaran a convidar els exlegionaris.

La presència dels exmilitars desfilant vestits de legionaris i amb armes simulades ha estat sempre motiu de polèmica. L’anterior equip de govern sempre s’havia mostrat contrari a la presència dels exlegionaris, però mai va aconseguir frenar l’activitat, que s’ha fet en 5 ocasions.

Segons Bermán, el fet que desfilin els exlegionaris no té perquè significar cap discrepància, i considera que no es pot discriminar a cap entitat pels tipus d’activitats que organitza.

A banda, l’hermano mayor de la Confraria ha avançat que a la reunió d’aquest dijous es decidirà si s’aposta per un recorregut que inclogui també el barri de Santa Maria, sortint des de Sant Lluís. En aquest sentit, Bermán assegura que aquesta és una demanda de molts veïns del barri i del centre de Palafolls.

La processó de Setmana Santa de Palafolls, amb la presència dels exmilitars, es va començar a fer l’any 2014 i s’ha fet cada any excepte el 2015, i no compta amb el suport de l’església de Palafolls ni tampoc del Bisbat de Girona, que no la consideren una activitat religiosa.

ERC, ara al govern, sempre s’han mostrat en contra de permetre la desfilada d’exmilitars en actes religiosos.

Segons ha confirmat l’Ajuntament de Palafolls a aquesta emissora, a dia d’avui no consta que s’hagi demanat els permisos per dur a terme aquesta activitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics