URGENT

El Casal d’Homes celebra avui el seu 9è Concurs de Truites

Compartiu aquesta història

Avui, 20 de febrer, és tradició que se celebri el Dijous Llarder o Dijous Gras, una data que marca l’inici de la festivitat de Carnaval.

Tradicionalment, el costum és que els àpats de la jornada siguin protagonitzats pels ous i la carn, bé sigui amb truita de botifarra, botifarra d’ou o la popular coca de llardons.

A Palafolls, una part d’aquesta celebració es tradueix, des de fa gairebé una dècada, en la celebració del Concurs de Truites del Casal d’Homes, que servirà per valorar les millors propostes d’aquest plat per part dels veïns i veïnes del nostre municipi i que enguany arriba a la seva 9a edició.

El concurs s’inicia a les 8 del vespre al Casal d’Avis. A partir d’aquesta hora els participants poden portar la seva truita, i fins a les 9 s’aniran rebent les propostes.

El concurs s’obre a participants de totes les edats, i des del mateix casal d’homes es mostren sorpresos per la resposta de la gent any rere any.

Ho ha explicat, en una entrevista a aquesta emissora, Juanjo González, un dels organitzadors i membre del Casal d’Homes de Palafolls.

La mateixa flexibilitat de requisits pel que fa a les edats dels participants també s’utilitza en el tipus de truita que es pot presentar al concurs. En aquest sentit, González explica que els participants hi poden concórrer amb truites clàssiques o bé amb creacions inusuals.

El jurat està format per 3 cuiners del municipi, que valoraran les propostes presentades, a les qual se’ls assignarà un número per preservar el seu anonimat.

Enguany, el concurs inclourà un quart premi al veredicte, que valorarà l’originalitat de les truites, en el sentit més ampli del terme.

Els participants al Concurs hi podran concórrer de forma gratuïta i als acompanyats i persones assistents hauran de pagar 3 euros. en aquest sentit, després de les valoracions es farà un tastet popular de totes les truites amb beguda i pa amb tomàquet.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics