Inscripcions obertes per la Rua de Carnestoltes de Palafolls, que coincidirà amb els Tres Tombs

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El primer dia del proper mes de març arribarà carregat d’activitat cultural a Palafolls. Aquell dia el municipi celebrarà la festivitat dels Tres Tombs, que tradicionalment se celebra per aquestes dates a la nostra vila, i també acollirà una nova edició de la Rua de Carnestoltes.

L’esdeveniment tindrà lloc al punt de les 12 del migdia, amb una ruta que enguany estrena itinerari. Aquest cop, el recorregut s’iniciarà des de l’Avinguda Riera de la Burgada, a l’alçada del supermercat Consum, continuant per avinguda Pau Casals en direcció al carrer Major, baixant per avinguda Costa Brava i acabant a la plaça Valls d’Ax, on tindrà lloc la festa amb música i les coreografies de les colles.

Tot i la coincidència dels Tres Tombs i del Carnaval en el mateix dia, l’Ajuntament de Palafolls assegura que el canvi del recorregut del Carnestoltes permetrà gaudir de les dues activitats.

Ho explica Ricardo Morales, tècnic de Cultura del consistori.

Per participar al Carnestoltes palafollenc, l’Ajuntament ja ha obert període d’inscripcions. Entre les condicions de les bases del concurs, el consistori en destaca dues de principals, amb les quals ja es pot prendre part de la rua.

D’entrada, si es participa en format comparsa –sense carrossa- cal ser una colla de 30 persones com a mínim. D’altra banda, si s’inscriu una carrossa, aquesta haurà de mesurar un màxim de 2,5 metres per 3 metres; les limitacions es marquen per poder seguir l’itinerari sense problemes.

El tècnic de Cultura explica que, enguany, el format d’inscripció també canvia, ja que s’ha de fer mitjançant una instància genèrica. Posteriorment, el consistori es posarà en contacte amb els interessats.

L’Ajuntament de Palafolls ha anunciat que gratificarà amb 100 euros la participació de cada colla o carrossa, i que es donaran dos premis de 250 euros cadascun a la millor colla o carrossa i a la millor colla o carrossa local.

Les inscripcions a la Rua de Carnestoltes d’enguany estaran obertes fins el proper dijous 27 de febrer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics