El ple de Malgrat proposarà definir el model de desembocadura

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Malgrat ha presentat una moció pel ple d’aquesta tarda en el que demana al consistori un posicionament en relació a la visió estratègica cap a la desembocadura i delta de la Tordera.

Arran del temporal Gloria s’ha reobert el debat sobre la necessitat de repensar el tram final del riu; sobre si cal naturalitzar-lo, eliminant les activitats econòmiques com els càmpings i deixar de nou que la natura faci el seu camí, o tornar a l’estat anterior al temporal.

En aquest debat s’hi ha sumat entitats naturalistes i mediambientals que han signat un manifest en favor de retirar l’activitat econòmica i recuperar l’aspecte natural del riu.

Serà un dels 12 punts previstos al ple de Malgrat en el que també s’inclou una moció d’ERC de denuncia sobre actuacions racistes i que s’aprofitarà per saber si Malgrat està disposada a acollir a menors arribats sol, com ja passa a Palafolls des del desembre passat.

El ple també tractarà l’elecció del nou Jutge de pau titular de Malgrat de Mar, després de la mor al mes de desembre de l’anterior jutge Joan Serra.

També es preveu aprovar un conveni de col·laboració i delegació de competències entre el Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Malgrat, com a municipi afectat pel projecte L’herència del Maresme.

Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca, un projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

El ple començarà a les 7 de la tarda a la sala de plens.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics