URGENT

El pagesos xifren en més de 4 milions els danys del Gloria a Palafolls

Compartiu aquesta història
Foto: RP

Un mes després del desbordament de la Tordera al seu pas per Palafolls, els pagesos continuen avaluant els danys provocats per l’episodi.

Segons expliquen des de l’Ajuntament de Palafolls, actualment la xifra estimada de danys pel temporal Gloria a les explotacions agrícoles supera ja els 4 milions d’euros. Els danys més importants s’han concentrat en els planters situats en el Pla d’en Bigas, la zona zero del nostre municipi. Més de la meitat dels danys es concentren en vivers hortícoles i de flors d’aquesta zona. La resta corresponen a explotacions agràries de diferents pagesos.

La llista d’afectats inclou una quinzena d’explotacions afectades al nostre municipi. En aquest sentit, en aquesta factura només s’hi inclouen els danys agrícoles i no pas els produïts en empreses com el camp de vol o d’altres negocis afectats per l’avinguda del riu.

Si els pagesos xifren en 4 milions els danys el Gloria, l’Ajuntament estima que les afectacions en espais públics també pugen uns 4 milions d’euros. Gran part d’aquests danys es concentra en les motes que el riu va desfigurar la matinada del 22 de gener.

La regeneració d’aquestes motes i els treballs corresponents al riu aniran a càrrec de l’ACA, que aquests dies ha anunciat inversions de 40 milions d’€ per reparar els efectes del Gloria.

 

Pel que fa als danys en equipaments i camins municipals la factura puja als 600 mil€, segons fonts del consistori.

L’equipament més mal parat ha estat el Palauet, on els danys sumen prop de 190 mil euros, o les escoles, que sumen prop de 30 mil euros de desperfectes per culpa del vent del primer dia del temporal.

També són destacables els 15 mil euros de danys a l’enllumenat de Ciutat Jardí o l’esvoranc de la carretera de Sant Genís, al costat de la riera.

L’Ajuntament de Palafolls tramita ara diferents ajudes per intentar finançar aquest cost previst dels efectes del Gloria als equipaments municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics