URGENT

La Generalitat preveu aprovar una actuació d’emergència pel pont de la Tordera

Compartiu aquesta història

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha confirmat aquest matí a Ràdio Palafolls que aquest proper dimarts el govern català té previst portar a aprovació una actuació d’emergència per tal de construir un nou pont viari sobre la Tordera.

Aquest nou pont ha de substituir el que es va esfondrar el 22 de gener arran de l’avinguda del riu Tordera.

Aquesta mesura d’emergència s’aprovarà un mes després dels aiguats.

Imatge del projecte del 2008.- Gencat

Es desconeix quin serà el projecte que es tirarà endavant per refer aquesta infraestructura , però la Generalitat podria rescatar un projecte del 2008 que ja preveia enderrocar l’antic pont per fer-ne un de nou més ampli i amb més garanties de seguretat.

El projecte, tot i tenir 12 anys, va ser actualitzat l’any 2016, i preveia un nou viaducte, més els corresponents accessos, que substitueixi l’actual, que llavors la Generalitat ja reconeixia que patia nombroses problemàtiques de caràcter geomètric, estructurals, hidràuliques i de seguretat viària.

Tot i que el pont és de poc més de 200m, el projecte preveu allargar l’actuació fins als 500m

El traçat del pont serà en línia recta, i es situarà més amunt de la cota de làmina d’aigua en riuada, mitjançant rampes d’accés del 3%.

La nova calçada serà de 2 carrils de 3metres i mig cada un i un voral d’un metre per carril. També hi haurà una vorera de 3m. Pel que el pont tindrà una amplada mínima de 12 metres.

Llavors Territori i Sostenibilitat ja apuntava com a única solució la substitució del pont per al manteniment d’aquesta connexió entre Malgrat i Blanes. El govern català preveia licitar les obres aquell 2016, però finalment no es va fer.

Aquella actuació anunciada per la Generalitat tenia una previsió de 5.3M d’euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics