Palafolls instal·larà càmeres de seguretat ciutadana i de lectura de matrícules

Instal·lació d`un lector de matrícules a la Passera. PL Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest matí s’ha començat a preparar la instal·lació de les càmeres que controlaran els vehicles que entren i sorten de diferents accessos a Palafolls.

Es tracta de càmeres que llegeixen les matrícules dels diferents vehicles i que estan connectades a una base de dades compartida que alerta als policies del pas de qualsevol matriculada fitxada per algun delicte o per robatori. És el mateix sistema que es va instal·lar ja fa uns anys a Malgrat de Mar i que, segons la policia d’aquest municipi, ha ajudat a solucionar i rebaixar el nombre de delictes.

A Palafolls s’instal·laran quatre lectors de matrícules a temps real. Dues estaran a la carretera d’accés a la Costa Brava, una de les quals, la que s’ha començat a instal·lar aquest matí, a la passera.

Hi haurà una càmera a l’accés de Sant Genís i Ciutat Jardí i una última a Mas Reixach. Ho explica Miguel Ángel Marín, cap de la Policia Local de Palafolls.

Aquestes càmeres de control viari, que en cap cas serviran per multar o com a radar de velocitat, estaran instal·lades en els propers dies i, després d’un període de proves, es preveu que comencin a operar normalment pels volts de Setmana Santa.

A banda d’aquests 4 lectors de matrícules, l’Ajuntament també instal·larà dues càmeres més de seguretat ciutadana que gravaran contínuament el què passi a la plaça de les Valls d’Ax i al Fòrum Palatiolo. Es tracta de dues places molt concorregudes del centre de Palafolls i que estaran vigilades 24h amb aquestes càmeres de seguretat.

També s’està esperant per instal·lar les 6 càmeres que han de controlar les àrees de reciclatge en les que s’han detectat més casos d’incivisme i d’abocaments il·legals. Aquestes càmeres també es controlaran des de la comissaria de Policia de Palafolls, i estaran ubicades a Sant Genís, Mas Reixac i Mas Carbó –llocs on hi haurà 1 càmera-, així com a Ciutat Jardí, on se n’instal·laran 3.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics