URGENT

Els alcaldes s’uneixen per reclamar inversions després del pas del Gloria

Compartiu aquesta història
Foto: RP

Imatge d’unitat dels alcaldes i representants polítics dels ajuntaments de Blanes, Lloret, Tossa, Malgrat, Tordera i Palafolls, que han comparegut conjuntament aquest migdia en una roda de premsa a tocar del pont de la carretera entre Malgrat i Blanes esfondrat pel desbordament de la Tordera.

En aquest lloc, un dels escenaris simbòlics de l’afectació del Gloria a les infraestructures de la zona de la baixa Tordera, els representants municipals han fet front comú per reclamar accions que ajudin a paliar els efectes que ha deixat el temporal al territori.

En aquest sentit, han recordat que un mes després del temporal moltes de les afectacions segueixen igual, i han recordat que en molts casos les deficiències ja venen de temps enrere.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha criticat la manca d’inversions en l’àmbit de les infraestructures del tren o la xarxa viària, i considera que és una “vergonya” que la GI-600, la carretera que connecta Tordera amb Blanes, estigui col·lapsada de trànsit a les 8 del matí.

Per tot plegat, els diferents càrrecs públics assistents a la roda de premsa, entre ells la primera tinent d’alcalde de Palafolls, Susanna Pla, han reclamat inversions al territori.

Pla ha demanat posar damunt la taula la gestió del riu i posar en valor el sector agrari de la zona de la Baixa Tordera.

Els alcaldes i representants també han carregat durament contra l’Agència Catalana de l’Aigua, un dels blancs de les crítiques després del pas de la borrasca d’ara fa un mes.

Àngel Canosa, alcalde de Blanes, ha assegurat “no fiar-se” de l’ACA, de la qual el seu director visitarà el territori.

Canosa també ha lamentat el temps d’espera per poder tornar a disposar de connexió entre la ciutat i el municipi de Malgrat, recordant que si s’hagués refet el pont fa 10 anys ara no caldria esperar a la seva reconstrucció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics