11 comparses participaran aquest diumenge al Carnaval de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Compte enrere per una nova edició de la rua de Carnestoltes palafollenca, que com és habitual se celebra una setmana més tard de la data en què tenen lloc la majoria d’esdeveniments.

Ahir dijous es tancava el període d’inscripció per participar a la rua, ja fos a través d’una carrossa o bé només amb una comparsa de persones. En total s’han inscrit 11 colles, que diumenge vestiran de colors i gresca el centre de Palafolls.

Enguany, la rua de carnaval canvia de recorregut, ja que coincideix també amb els 3 Tombs de Sant Antoni Abad, tradició que a Palafolls té lloc el primer cap de setmana de març. El canvi permet que els dos actes només coincideixin en un tram del carrer Major.

La rua de Carnaval començarà al punt de les 12 del migdia des de l’avinguda Ribera de la Burgada, a l’alçada del supermercat Consum, i després de passar per Pau Casals,  carrer Major i avinguda Costa Brava, acabarà a la Plaça Valls d’Ax, on hi haurà la festa final i el repartiment de premis.

Ricardo Morales és tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Palafolls.

Les adaptacions de recorregut i d’horaris d’enguany permetran que, qui vulgui, pugui gaudir tant de la rua de Carnaval com dels Tres Tombs, que tindran lloc una hora abans del Carnestoltes.

En aquest cas, els cavallistes participants a la cercavila sortiran de la zona de les escoles a un quart de 12 del migdia, i està previst que la benedicció es dugui a terme un quarts d’hora més tard, a la plaça de l’Església. De l’àrea de Cultura preveuen que tot plegat finalitzi just al punt d’inici de la rua de Carnestoltes.

Durant la celebració dels dos esdeveniments, el centre urbà de Palafolls es veurà afectat per restriccions de trànsit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics