Les visites institucionals passen de resquitllada per Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després del Gloria la zona de la baixa Tordera ha rebut nombroses visites institucionals d’alts càrrecs d’administracions com la Generalitat, Estat, Diputació o Consell Comarcal per interessar-se pels efectes, els danys i els damnificat del temporal.

Justament avui han visitat la zona la presidenta de la Diputació, Núria Marín i el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Tot i ser la segona localitat més afectada per l’avinguda de la Tordera el passat gener, les autoritats no tenien previst visitar el nostre municipi. Tot plegat, després del desastre que ha suposat per l’activitat agrícola i empresarial i, també, per la factura pública, que s’enfila per sobre dels 8 milions d’€ i amb més de 110 hectàrees afectades.

Finalment, el conseller Calvet ha accedit a visitar la zona agrícola acompanyat dels pagesos de la zona. A la comitiva hi havia també el director de l’ACA, Lluís Ridao, que ha assegurat que estan treballant per paliar els efectes del temporal a la zona.

Calvet ha dit que “accepta” les crítiques cap a l’agència, però que “no les comparteix”, al·legant el deute que ha de fer front l’organisme. El conseller ha defensat la feina feta i la que s’està duent a terme, i ha assegurat que les lleres es recuperaran amb “molta rapidesa”.

En l’àmbit de la mobilitat, un altre dels seriosament afectats al nostre territori després del pas del Gloria, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha explicat que a partir de dilluns es reforçarà el servei de transport públic entre Tossa, Lloret i Barcelona. A la vegada, Calvet ha avançat que s’està estudiant implementar un servei de bus exprés entre Tordera, Blanes i la capital catalana, que es preveu poder posar en marxa d’aquí a 15 dies. Tot plegat, segons assegura el conseller, ha d’ajudar a desestressar la mobilitat de la zona.

En aquest últim mes, les visites institucionals s’han multiplicat a la nostra zona, a diversos nivells supramunicipals, però en molts casos s’ha obviat Palafolls i s’han prioritzat les visites segons el color polític del govern local de cada consistori.

Des de l’Ajuntament de Palafolls, el regidor de Comunicació i Transparència, Oriol Jordan, ha recriminat al conseller Calvet que no visiti Palafolls, recordant que és un dels pobles més afectats pel Gloria a la zona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics