Detenen a Blanes un perillós fugitiu acusat d’homicidi a França

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Guardia Civil va detenir fa 15 dies a un perillós fugitiu, ciutadà francés, reclamat per homicidi després d’una persecució per Blanes.

Estava buscat per un homicidi amb arma de foc que va produir-se arran d’una discussió per una plaça de pàrquing l’agost passat prop de Narbona.

La policia espanyola va tenir coneixement que un home molt similar al fugitiu buscat internacionalment podria estar amagat en alguna localitat de la província de Girona ja qu podria tenir vincles a la zona. Després de diferents indagacions els agents van  saber que hi havia una persona de les mateixes característiques físiques del fugitiu  que freqüentava un establiment d’hostaleria de Blanes.

L’home, però s’havia deixat créixer la barba i ara utilitzava ulleres.

L’11 de febrer i davant l’extrema perillositat del fugitiu, la Guàrdia Civil va muntar un important dispositiu policial a les proximitats de l’establiment d’hostaleria on havia estat vist l’acusat. Pels volts de dos quarts d’una del migdia, els investigadors van observar que aquest home s’asseia en una taula exterior del local.

Quan els guàrdies civils vestits de paisà van decidir apropar-se per identificar-lo, l’acusat es va aixecar de cop i va fugir a peu per diferents carrers de la ciutat iniciant-se així una persecució que els va portar per una zona de canyissars i esbarzers.

L’extrema perillositat de l’escapolit va obligar a reforçar l’operatiu amb agents uniformats de la Guàrdia Civil de Blanes i de la Policia Local de la localitat.

Durant més d’una hora els agents van estar escorcollant la zona amb la incertesa de si el fugitiu anava armat  o no. Finalment un dels agents de la Guàrdia Civil va descobrir on s’amagava el fugitiu i se li va llançar a sobre. Tot i oferir molta resistència i finalment, va poder ser reduït.

El detingut no portava documentació i es va haver de demanar les  empremtes dactilars a França per constatar que es tractava de la persona buscada internacionalment per l’homicidi comès l’estiu passat.

Un cop detingut, va passar a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional que porta el cas.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics