Desenes de persones es manifesten a Palafolls per commemorar el 8-M

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prop d’un centenar de persones van manifestar-se ahir al vespre pels carrers del centre de Palafolls en motiu de la commemoració del 8-M, Dia Internacional de les Dones.

L’acció, impulsada des del col·lectiu Acció Feminista Palafolls conjuntament amb el local jove Can Batlle i l’Ajuntament, va sortir al punt de dos quarts de 8 del vespre del Teatre de Palafolls i va recórrer els carrers Major i Pompeu Fabra fins a arribar a la Plaça Valls d’Ax, on va acabar la manifestació. Allà, les persones concentrades van llegir un manifest, i la torre de guaita va tornar a il·luminar-se de color lila.

Marta Martí, dinamitzadora del local jove Can Batlle, fa bona valoració de la manifestació al municipi, tant a nivell de nombre d’assistents com de les diverses franges d’edat que van assistir-hi.

A banda de la bona valoració, des del local jove Can Batlle també es fa autocrítica de cara a millorar la manifestació en properes edicions. En aquest sentit, es considera que el recorregut va ser massa curt, i molt probablement s’apostarà per fer una manifestació més llarga de cara a l’any que ve. Per tot plegat, des del local jove s’han emplaçat a una propera reunió amb Acció Feminista Palafolls per debatre sobre aquestes millores.

Des del col·lectiu i el local jove Can Batlle es treballa ara per continuar perfilant accions en dates marcades com el mateix 8 de març o el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, així com en altres moments de l’any, com pot ser la Festa Major de Palafolls.

Les accions a Palafolls en el marc del 8-M ja van començar els dies previs, amb la creació d’un mural interactiu al MiD i d’una pancarta de 8 metres que es va omplir de missatges feministes, així com amb el taller de pancartes fet a Can Batlle per a tothom que volgués manifestar-se aquest passat cap de setmana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics